OLAV’S NORWEGIAN BLOG

April 29th, 2010, posted by Olav Heyerdahl Tags: KonTiki, Olav Heyerdahl, Plastiki

It was 63 years ago today that Thor Heyerdahl’s Kon-Tiki, one of the major inspirations behind the Plastiki’, departed on its voyage across the South Pacific. The crew are very lucky to have Thors Heyerdahl’s grandson Olav onboard, so to mark the Kon Tiki anniversary we are sharing with you a special blog from Olav written earlier on the voyage in Norwegian!Har provd aa maile en del av dere men det virker som ikke alle gaar gjennom. Tenkte jeg skulle skrive noen linjer om livet her ute. Vi har naa vaert til sjos I 25 dager. De to forste ukene med roff sjo og en del vind. Overraskende kjolig Stillehavet aa vaere. Naa er det saa hett at man jogger rundt for aa finne skygge.

Vi har en snittfart paa 3,5 knop saa det river ikke akkurat skinnet av polsa. Men likevel er det akkurat litt for fort til at det blir noen daglige svommeturer. Da maa man bruke botteprinsippet. Halvtimen med privatliv paa fordekket er gull verdt. Dusje seg I deilig Stillehavsvann og sprade rundt naken for lufttorring. Vi gaar vakter hele dognet. 3 timer paa og 3 timer av. Akkurat naa har jeg nattvakt. Alle de andre sover mens jeg passer skuta. Vi har gjort et unntak natt.

Vi har kommet inn I stodige vind og stromforhold saa vi har koblet inn vindroret. Det gjor at jeg ikke fysisk maa styre, bare passé litt paa og sjekke at vi ikke kraesjer. Ingen fare da vi naa er saa ode man kan komme paa denne planeten. Vi ser av og til et skip langt der borte I horisonten . Totalt har vi sett 3 skip siden vi forlot kysten av USA. Ikke paa 4 aar har jeg smakt Durado. I gaar ble et gledelig gjensyn.Paa “Tangaroa”, flaateturen jeg var paa I 2006, spiste vi ca 40 maaltider med denne utsokte fisken. Det gorde at jeg ble saa forsynt at jeg har holdt avstand siden. Det var David T som fikk den paa kroken. En lang slank en med den karakteristiske hoye pannen. Da jeg sloyde og fileterte den skulle jeg egentlig bare kodde med skipperen aa late som jeg skulle spise hjertet paa den. Rykende ferskt, nesten pulserende skulle jeg putte det I munnen for aa spytte det ut I haanden igjen. Det ble til at jeg bare svelget unna. Folte jeg hadde et liv inni meg etterpaa. Halvtimen seinere laa filetene aa freste I panna. Deilig! Det er det reneste gale mediesirkuset her ute. Foles ihvertfall saann av og til. Baade Max og Vern er filmfotografer saa det er myye filming. David R er ogsaa ganske ivrig foran og bak kamera. Gaar alltid rundt med dette Flipkameraet I lomma.Det mailes, blogges,skypes og ringes til diverse medium
hver dag. I dag tidlig skypet DR med Oprah. Det kommer paa tv en av dagene. Det virker som det er rimelig stor medieinterresse saa det er jo bra for saken. Men det foles uvirkelig aa sitte midt ute paa Stillehavet mens det
inne I hytta er hyppig kontorvirksomhet. Ja ja, en del av pakka. Vern blir ifolge terminen paa kona, pappa om 8 dager. Saann det ser ut naa gaar planen om aa rekke hjem I vasken. Det er nok Ganske tungt. Baaten gaar saktere enn forventet og vi kommer om ikke lenge inn I enda roligere farvann. Det gaar uansett ikke an aa stresse med seil. Det er utrolig deilig aa vaere her ute. Har kommet ordentlig inn I rytmen. Med dette vaktsystemet har det tatt litt tid aa akklimatisere seg.Dagene glir veldig om hverandre. Har ikke peiling paa hvilken dag det er I dag for eksempel. Ikke at det er sa farlig heller. Naa gynger vi voldsomt her. Tror vi er ute av kurs. Maa lope aa justere.
Snakkes
Olav

11 comments  | Comments are closed

 

 

 1. Anders says:

  Hej Olav,
  Hoppas att allt är bra och att du mår bra…
  Ser fram mot att träffa dig snart och höra om dina äventyr och erfarenheter.
  Klem fra familjen BERG!
  Anders, Soon Im, Max & Bob

 2. Karina says:

  Verden blir så uendelig liten når man leser om hvordan livet står til midt ute på Stillehavet i en bitteliten seilbåt av plast. Her i Oslo går vi våren i møte med knappe 12 grader i lufta. Fantastisk moro å lese (spesielt på norsk), moro å følge dere. Hils G-man når han dukker opp.

 3. Alek says:

  Hei!

  Moro å følge med på hva som hender. Går på skole i Texas så denne turen blir hyppig omtalt på skolen min som er en skole som er veldig varsomme med omverdenen. Lykke til videre!

 4. sherry wilson says:

  Olav and Crew, Hello from Oakland, CA!
  Thank you for what you are doing… Love For = Motivation to Act.
  I am now following your adventure and have read about the garbage patch in the Pacific. From accounts there are many others in other oceans. What is needed is exactly what you are doing, keeping our awareness up about the state of the oceans. We land types do not know the ocean as you do, and so it is easy to forget for so many of us. I really feel that at this time the ocean and its inhabitants are being looted and destroyed. “Earth Day” is a funny concept, as you are all correct to point out. Yes, Every Day is Earth day. We have a saying in our Dine’ (Navajo) language, it goes that we are to ‘live in beauty;’ though not the superficial idea of that word, but we are to live with a grace mentally, physically, and spiritually for our time here- Earth. Thank you, for what you are now showing us as way to go back to “living in beauty.” Also, I love your language, happy to see it posted here, ahxéhee’ (Thank you! in Dine’).
  Sherry

 5. Tara says:

  Jae elska dae. Fairly sure that that is Norwegian. Probably spelled it wrong. Anyways I am truly grateful for what you are doing and what we are all learning from this excursion. Including what the six of you are learning and what you will share with us in the future.

 6. zoe 1234 says:

  Endelig en som blogger på norsk. Ult at du ble med på turen. håper det bir en del medie ut at det.
  jalabais

 7. cecile says:

  Olav du ser het fantastisk ut!!!!.
  vi digger deg og at du er med på en slik tur, viser hvem du er. håper vaktene går bra og at dere har det fint sammen? det må være rart å være ombodrd med så mange, men samtidig så få i så lang tid?

 8. LUZ HATFIELD says:

  I don’t believe I have seen this described in such a way before. You actually have cleared this up for me. Thank you!

 9. Christian Louboutin says:

  Nice content. Thank you for your information.

 10. how to invest in gold says:

  i am happy to find it thanks for sharing it here. Nice work.

 11. MBT Women Shoes says:

  Thanks very good for report, I follow your blog